Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει ακροδεξιές κυβερνήσεις

Offsite Team -
10.12.2019 - 13:21

Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει ακροδεξιές κυβερνήσεις

Thumbnail
Σφοδρή αντίδραση ΑΚΕΛ για αστυνόμευση στην Παλιά Λευκωσία

Σε δήλωση προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για την απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει ένοπλες περιπολίες στρατού και αστυνομίας μέσα στην Παλιά Λευκωσία. 

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου η απόφαση αυτή προκαλεί ερωτηματικά ενώ συνεχίζοντας αναφέρει ότι “η στρατιωτικοποίηση και η αστυνομοκρατία δεν ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας μέσα στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες στην Παλιά Λευκωσία. Ούτε συνάδει με τον χαρακτήρα της πόλης, να γεμίζουν οι δρόμοι της περιοχής με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη των όπλων. Αυτό το κλίμα δεν βοηθά βέβαια ούτε την εμπορική δραστηριότητα και την κίνηση στην περιοχή. Η κινδυνολογία και οι υπερβολές που εντέχνως διαχέονται για την Παλιά Λευκωσία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα εκεί, την οποία γνωρίζουν πολύ καλύτερα όσοι ζουν και επισκέπτονται την περιοχή.

 

Πολύ δε περισσότερο, η διασύνδεση της εγκληματικότητας με την παρουσία ανθρώπων από άλλες χώρες, όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται από τις στατιστικές για την εγκληματικότητα αλλά παντού και πάντοτε συνιστά βασικό συστατικό της ξενοφοβικής προπαγάνδας. Ενδεχομένως η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη να θέλει να αντιγράψει άλλες δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη που καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια ανάμεσα στους πολίτες και μετά παριστάνουν τη δύναμη που επιβάλλει πομπωδώς το νόμο και την τάξη. Όμως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν μπορούν να εντάσσονται και να υποτάσσονται στις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης. Πρέπει επίσης να θυμάται η κυβέρνηση και το κόμμα της, ότι αυτές οι επικίνδυνες λογικές χύνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού. Αν συνεχίσουν να παίζουν με την ατζέντα που θέλει να επιβάλει η ακροδεξιά, τότε θα την ενισχύουν περισσότερο”

Home