Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στεφάνου: Η μεγαλύτερη διαφθορά στα χρόνια Αναστασιάδη

Offsite Team -
08.11.2019

Στεφάνου: Η μεγαλύτερη διαφθορά στα χρόνια Αναστασιάδη

Thumbnail
Όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ για τη διαφθορά

Κατά τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη η Κύπρος κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση διαφθοράς σε όλη την ΕΕ αναφέρει με δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου, “την περίοδο 2013-2018, δηλαδή στα χρόνια της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση διαφθοράς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό στοιχειοθετεί η Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες. Αυτό λοιπόν είναι το success story του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

 

Μπροστά στην πίεση η κυβέρνηση ομολογεί ότι ο σκοπός της ανάκαμψης της οικονομίας αγίασε τα μέσα, δηλαδή τη διαφθορά και την ανικανότητά της. Όμως η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει ότι, όταν ευδοκιμεί η διαφθορά και νοσούν οι θεσμοί τότε υπονομεύεται το κράτος, η ποιότητα της δημοκρατίας, η ισονομία αλλά και η ίδια η οικονομία. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ο τόπος χρειάζεται καθαρές και νόμιμες επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ότι χρειάζεται ανάπτυξη που να παράγει προστιθέμενες αξίες και οφέλη για τους πολλούς και όχι τους λίγους. Και ότι αυτό προϋποθέτει άπλετη διαφάνεια παντού.

 

Γι’ αυτό λοιπόν τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τους θεσμούς για το σκάνδαλο μεγατόνων με τον πολιτογραφημένο Μαλαισιανό είναι αμείλικτα:

 

Έχουν ή δεν έχουν ευθύνες οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ενώ γνώριζαν για το Μαλαισιανό για τουλάχιστον ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο ρεζίλεμα της χώρας μας;

 

Πού είναι η ΜΟΚΑΣ σε όλη αυτή την ιστορία; Πού είναι η έκθεση της και τι λέει; Τι έπραξε και τι παρέλειψε να πράξει η αστυνομία;

 

Δεν γνωρίζει το Υπουργικό Συμβούλιο που διόρισε την Ερευνητική Επιτροπή ότι ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορεί το Υπουργικό να διορίζει αυτούς που θα ερευνήσουν το ίδιο; Ή μήπως αποφάσισαν ότι θα εξαιρέσουν τους εαυτούς τους; Ο Νόμος είναι σαφέστατος και προνοεί ότι τούτου του είδους οι επιτροπές διορίζονται από τον Γενικό Εισαγγελέα.  

Και τέλος, πότε επιτέλους θα ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα αδιανόητα που λέει και πράττει ο Αρχιεπίσκοπος;

 

Όλα όμως αρχίζουν και τελειώνουν στον ίδιο τον Πρόεδρο, τον κ. Νίκο Αναστασιάδη. Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος αρνείται επί 20 και πλέον μέρες να απαντήσει αν έχει χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό τζετ ενός ξένου επενδυτή για οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες, πώς να έχουμε απαιτήσεις από τους υφιστάμενούς του;”

 

Home