Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στέφη: Θέλει να «κτίσει» κρατητήρια ανηλίκων με ελληνικό μοντέλο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
18.10.2022 - 06:00

Στέφη: Θέλει να «κτίσει» κρατητήρια ανηλίκων με ελληνικό μοντέλο

Πάει στην Αυλώνα και βλέπει ειδικό κέντρο - Βλέπει Στυλιανίδη και Yπουργό Δικαιοσύνης Ελλάδας

Toυ Γιώργου Μιχαηλίδη

Η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στην Αυλώνα ξεχωρίζει από τις επαφές της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, η οποία πραγματοποιεί σειρά επαφών σήμερα και αύριο με αξιωματούχους της ελληνικής Κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε στην Offsite News η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου «είμαστε στο τελικό στάδιο ώστε να εφαρμόσουμε το νόμο για τους ανήλικους παραβάτες. Η επίσκεψή μου στην Ελλάδα αποσκοπεί να δούμε τι είδους μοντέλο εφαρμόστηκε στα κρατητήρια ανηλίκων».

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί από την Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλι  ύψους €719.600 ώστε να επιτευχθεί η πρόσληψη επιμελητών, αλλά και η εξεύρεση χώρων που θα κρατούνται οι ανήλικοι παραβάτες. Σημειώνεται ότι ο νόμος  καθιστά ως έσχατο μέτρο την κράτηση των παιδιών τα οποία  ορίζονται πλέον ως την ηλικία των 21 ετών και  προνοεί την επιβολή άλλων εναλλακτικών ποινών. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Νόμος ορόσημο για κράτηση ανηλίκων ως έσχατο μέτρο / Τι αλλάζει<<<<

Κατά την επίσκεψή της η Υπουργός θα συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρίστο Στυλιανίδη με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την πυροπροστασία και  άλλα σημαντικά θέματα και τα μνημόνια συνεργασίας με την Ελλάδα και άλλες χώρες.  Η Υπουργός θα συναντηθεί επίσης σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 και με τον Yπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για να μιλήσουν για θέματα συνεργασίας στην Αστυνομία.

Το βράδυ της Τρίτης η Υπουργός θα δειπνήσει με τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα όπου θα συζητήσει γκάμα θεμάτων μεταξύ των οποίων και το μεταναστευτικό.  

 

 

 

 

Home