Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη Μαδρίτη ο ΠτΔ - Συναντήσεις με Σάντσεθ & Βασιλιά Ισπανίας

Offsite Team -
08.12.2021 - 10:22

Στη Μαδρίτη ο ΠτΔ - Συναντήσεις με Σάντσεθ & Βασιλιά Ισπανίας

Με Κυπριακό, Μεταναστευτικό στην ατζέντα, αναχωρεί ο Πρόεδρος για την Ισπανία

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Βασιλιά της Ισπανίας και με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο, 9 Δεκεμβρίου, στις 12.30μμ (ώρα Κύπρου) συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα, μεταξύ άλλων, που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις στις θαλάσσιες ζώνες και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Μεταναστευτικό, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περιφερειακές εξελίξεις, η πολιτική της Νότιας Γειτονίας και θέματα Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά τη συνάντηση αναμένεται η έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των δύο Κυβερνήσεων.

Στις 2μμ (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά  της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ΄, στα Aνάκτορα Zarzuela, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα, μαζί με τη σύζυγο του, που παραθέτει προς τιμή τους το βασιλικό ζεύγος.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Μαδρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει αύριο το πρωί πρόγευμα εργασίας με τον Ισπανό ομόλογο του  Χοζέ Μανουέλ Άλβαρεζ, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το πρόγευμα εργασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Υγείας θα υπογράψουν σε ειδική τελετή που θα γίνει σε χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψη για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, και Μνημόνιο Συναντίληψης για την εγκαθίδρυση επίσημης διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Ισπανική Διπλωματική Σχολή και τη νεοϊδρυθείσα Διπλωματική Ακαδημία του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Υγείας θα υπογράψει με την Ισπανίδα ομόλογο του κα Καρολίνα Ντάριας Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της Υγείας που αφορά, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο αργά το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου. 

Home