Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη θέση Σπέχαρ διορίστηκε ο Κόλιν Στιούαρτ

Offsite Team -
05.11.2021

Στη θέση Σπέχαρ διορίστηκε ο Κόλιν Στιούαρτ

Ο Κόλιν Στιούαρτ νέος επικεφαλής ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Αναπληρωτής Σύμβουλος ΓΓ για Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε τον διορισμό του Καναδού Κόλιν Στιούαρτ στη θέση του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ θα επιτελεί και τον ρόλο του Αναπληρωτή Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΗΕ χθες βράδυ, ο κ. Στιούαρτ θα αντικαταστήσει την επίσης Καναδή Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για τη θητεία της οποίας ο Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Στιούαρτ διαθέτει πείρα πέραν 28 χρόνων σε ζητήματα διεθνών υποθέσεων και στον τομέα της ειρήνης και ασφάλειας. Ο Καναδός διπλωμάτης διατέλεσε Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της Αποστολής του ΟΗΕ για το Δημοψήφισμα στη Δυτική Σαχάρα την περίοδο 2017 - 2021, είχε επίσης υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Επικεφαλής του Επιτελείου του Γραφείου του ΟΗΕ στην Αφρικανική Ένωση στην Αντίς Αμπέμπα, ενώ είχε διατελέσει σε διάφορες αποστολές του ΟΗΕ, όπως επικεφαλής πολιτικών υποθέσεων στην αποστολή του ΟΗΕ στο Τιμόρ-Λέστε μεταξύ 2007 και 2009. Ήτα μέλος της καναδικής διπλωματίας την περίοδο 1990 – 1997.

Home