Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Άγκυρα υπογράφεται το νέο πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους

Offsite Team -
25.02.2021

Στην Άγκυρα υπογράφεται το νέο πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους

Thumbnail
Στις 3 Μαρτίου

Στις 3 Μαρτίου, την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπογραφεί στην Άγκυρα το «πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοδοτικής συνεργασίας» Τουρκίας – ψευδοκράτους για το 2021.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας» αναφέρει ότι το πρωτόκολλο θα υπογράψουν ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι τεχνικές προεργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Άγκυρα όπου βρίσκονται ο σύμβουλος του «πρωθυπουργού», Ομέρ Κιοσέογλου και ο «υφυπουργός δημοσιονομικών», Τζενγκίζ Τσολ.  

 

Για την τελετή υπογραφής θα μεταβούν στην Άγκυρα την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Σανέρ και ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ντουρσούν Ογούζ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει το ποσό που η Τουρκία θα δώσει στο ψευδοκράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και η συμβολή της στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους, την πραγματική οικονομία και τις υποδομές.

 

Υπενθυμίζει ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Αντιπροέδρου στα κατεχόμενα το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δεν είχε υπογραφεί – όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν – αλλά είχαν υπογραφεί 4 συμφωνίες συνεργασίας, οικονομικού και όχι μόνο, περιεχομένου.

Η πρώτη συμφωνία αφορούσε τη συνεργασία των «δήμων» στα κατεχόμενα με την Ένωση Τουρκικών Δήμων, η δεύτερη το οδικό δίκτυο, η τρίτη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η τέταρτη την ίδρυση κέντρου ερευνών του Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας στα κατεχόμενα.  

Σημειώνεται επίσης ότι τα θέματα της οικονομίας συζήτησαν προχθές Τρίτη στην Άγκυρα εκπρόσωποι της τ/κ πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, θέτοντας επίσης αίτημα για περισσότερα εμβόλια από την Τουρκία. Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα για «εθνικό σχέδιο» οικονομίας που συζητήθηκε στην Άγκυρα αλλά αφορά το ψευδοκράτους, επικρίνοντας το γεγονός ότι «εξωθεσμικά» συζητούνται αυτά τα θέματα με φορείς της οικονομίας και όχι την «κυβέρνηση» και οι συζητήσεις γίνονται στην Άγκυρα και όχι στα κατεχόμενα.  

 ΚΥΠΕ 

Home