Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Ιαπωνίας η Αννίτα

Offsite Team -
23.09.2022 - 14:38

Στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Ιαπωνίας η Αννίτα

Η ΠτΒ ενημερώθηκε για τον τομέα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ
Με ποιους θα έχει συνάντηση

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, αναχωρεί στις 25 Σεπτεμβρίου  για το Τόκυο, για να παραστεί εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στην κρατική κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Ιουλίου 2022.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι η τελετή εις μνήμην του μακαριστού Πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, στο στάδιο Nippon Budokan, στο Τόκυο. Ακολούθως, η κ. Δημητρίου θα παραστεί σε επίσημη τελετή στο αυτοκρατορικό παλάτι «Ακασάκα», όπου θα διαβιβάσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Βουλής των Αντιπροσώπων, στον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας  Fumio Kishida, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου  Hirokazu Matsuno, στον Υπουργό Εξωτερικών  Yoshimasa Hayashi και στη χήρα του εκλιπόντος Akie Abe.

Στην τελετή εις μνήμην του εκλιπόντος θα παραστούν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, Προέδροι Κοινοβουλίων και υψηλοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II ibn Al Hussein, οι Πρωθυπουργοί του Καναδά Justin Trudeau, της Ρουμανίας Nicolae Ciucă και του Λουξεμβούργου  Xavier Bettel, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris, ο Αναπλ. Πρωθυπουργός της Πολωνίας Mariusz Błaszczak, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Εσθονίας Jüri Ratas, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας Marcel Ciolacu, η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας Urška Klakočar Zupančič, η Πρόεδρος της Γερουσίας του Βελγίου Stephanie D’ Hose και ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Ισπανίας Ander Gil.

Επ’ ευκαιρία της πρώτης επίσκεψης Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ιαπωνία, η κ. Δημητρίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Ιάπωνα ομόλογό της Hiroyuki Hosoda, καθώς και με τον ασκούντα χρέη Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ιαπωνίας-Κύπρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Seiichiro Murakami, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home