Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Κύπρο αύριο η Πρόεδρος της Γεωργίας

Offsite Team -
08.11.2021 - 15:31

Στην Κύπρο αύριο η Πρόεδρος της Γεωργίας

Θα έχει αύριο το πρωί κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γεωργίας θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Γεωργίας κα Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «η Πρόεδρος της Γεωργίας θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η Πρόεδρος Ζουραμπισβίλι θα έχει αύριο το πρωί κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι ενίσχυσης τους, αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι σχέσεις ΕΕ – Γεωργίας, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η οι συνεχιζόμενες προσπάθειες αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας και οι περιφερειακές εξελίξεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει την Πρόεδρο της Γεωργίας για τις απαράδεκτες προκλήσεις της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αλλά και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ βεβαίως θα ενημερώσει και για τις απαράδεκτες αξιώσεις που προβάλλουν όσον αφορά το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού».

Home