Στην Κύπρο ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών

Στην Κύπρο ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών

Κυπριακό, εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης με Χριστοδουλίδη

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αστραπή στην Κύπρο, μετά τον Λίβανο, συναντάται την Κυριακή (16/8) το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών και θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, ενώ αναμένεται επίσης να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Ο κ. Χέιλ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Λίβανο μεταξύ 13-15 Αυγούστου, θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου, ο κ. Χέιλ θα συζητήσει τη σχέση ΗΠΑ- Κύπρου στον τομέα της ασφάλειας, η οποία εμβαθύνεται, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη προς τη διαδικασία επίτευξης ειρηνικής επίλυσης της διαίρεσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΚΥΠΕ

Home