Στην Κύπρο ο Κουμουτσάκος για συντονισμό με ΥΠΕΣ

Στην Κύπρο ο Κουμουτσάκος για συντονισμό με ΥΠΕΣ

Γ. Κουμουτσάκος: Θετική δυναμική αλλά παραμένουν και σοβαρές εκκρεμότητες στη Γενεύη
Οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη για σκοπούς συντονισμού και καθορισμού κοινών πρωτοβουλιών στο μεταναστευτικό

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με επίκεντρο το μεταναστευτικό θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, τον κ. Κουμουτσάκο θα υποδεχθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. «Δεδομένων των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των ολοένα αυξανόμενων προκλήσεων που Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν, οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη για σκοπούς συντονισμού και καθορισμού κοινών πρωτοβουλιών στο μεταναστευτικό, ενόψει και της συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, ο κ. Κουμουτσάκος θα πραγματοποιήσει την ίδια μέρα επισκέψεις στο Μουσείο-Παρατηρητήριο Λήδρας και στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, στην παρουσία και του Υπουργού Άμυνας  Σάββα Αγγελίδη.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναχωρεί για την Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home