Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Κύπρο ο ΥΦΕΞ ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους

Offsite Team -
04.02.2020 - 09:16

Στην Κύπρο ο ΥΦΕΞ ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους

Thumbnail
Με ποιους θα συναντηθεί

Στην Κύπρο φθάνει σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την Τετάρτη ο κ. Φάνον θα παραστεί και θα μιλήσει, μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας, στην έναρξη συνάντησης ομάδας εργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ για ενεργειακούς σχεδιασμούς που ιδρύθηκε με απόφαση που λήφθηκε κατά την 1η Υπουργική Διάσκεψη των τεσσάρων χωρών για την Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της ομάδας αυτής με θέμα την ετοιμότητα και αντίδραση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τις υποθαλάσσιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι κ. Λακκοτρύπης και Φάνον θα έχουν συνάντηση στο περιθώριο της συνάντησης αυτής, ενώ ο Αμερικανός Υφυπουργός θα έχει την Πέμπτη, πριν την αναχώρησή του από το νησί, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΚΥΠΕ

Home