Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στήνουν Αντιομοσπονδιακό μέτωπο ΕΔΕΚ - Συμμαχία (Ονοματολογία)

Του Στέλιου Στυλιανού -
14.11.2020 - 06:00

Στήνουν Αντιομοσπονδιακό μέτωπο ΕΔΕΚ - Συμμαχία (Ονοματολογία)

Thumbnail
Οι 11 της Συμμαχίας που θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ

Ενώνουν δυνάμεις ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του ερχόμενου Μαϊού ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα χθες Παρασκευή επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι τα δύο κόμματα αφήνουν πίσω τους τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος στήνωντας ουσιαστικά Αντιομοσπονδιακό μέτωπο.

Η συνεργασία των δύο κομμάτων γίνεται στην βάση της πολιτικής διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ στις 4 Οκτωβρίου η οποία απευθυνόταν σε πολίτες, ομάδες πολιτών, οργανώσεις, κόμματα, που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες να ενώσουν δυνάμεις και να συμπορευθούν. Στην βάση της διακήρυξης άλλωστε η ΕΔΕΚ το περασμένο διάστημα προχώρησε σε ανακοίνωση συμπόρευσης και με άλλα άτομα.

Τι προνοεί η συνεργασία 

Σύμφωνα και με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες τα δύο κόμματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμπορευθούν στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές στη βάση της Πολιτικής Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ της 4ης Οκτωβρίου 2020 και της απόφασης υιοθέτησής της από την Πολιτική Σύγκλητο της Συμμαχίας Πολιτών της 13ης Οκτωβρίου 2020.

Το πιο πάνω θα επιτευχθεί με την συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ αριθμός υποψηφίων που θα υποδειχθούν από τα συλλογικά όργανα της Συμμαχίας Πολιτών. Μάλιστα πηγές από τα δύο κόμματα επισημαίνουν ότι η συμπόρευση των δύο Κομμάτων στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2021 αποτελεί την απαρχή μιας κοινής πορείας που θα έχει βάθος χρόνου και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, δράσεων και δραστηριοτήτων.

Η ονοματολογία

Σύμφωνα με τα όσα  ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας πηγές από τα δύο κόμματα αν και επίσημα η συμφωνία έχει ανακοινωθεί μόλις χθες, ΕΔΕΚ και Συμμαχία κατέληξαν τόσο στο αριθμό των υποψηφίων από το κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα όσο και στις ποιες επαρχίες θα υπάρξει εκπροσώπηση.  

Συγκεκριμένα στην επαρχία Λευκωσίας από πλευράς Συμμαχίας υποψήφιοι αναμένεται να είναι η Ρένα Γιαβάση, η Χαρά Θωμά, ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, ο Λάκης Ζάγανος και ο Απόστολος Χριστοφορίδης. Στην επαρχία Αμμοχώστου υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Νίκος Χριστοφή, Λένος Σκιτίνης και η Δημοτική σύμβουλος Δερύνειας, Αννίτα Λίλλη. Τέλος από πλευράς Συμμαχίας θα είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Ευσταθίου στη Λεμεσό, ο Δώρος Παφίτης στην Πάφο και ο Ανδρέας Αποστόλου στην Λάρνακα. 

Στην Λευκωσία θέση στο ψηφοδέλτιο πέραν του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου θέση έχουν κλειδώσει οι Μάριος Χαννίδης, αλλά και ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου του ΔΗΚΟ, Στέλιος Γεωργίου, ενώ πιθανότατα υποψήφια θα είναι και η αντιπρόεδρος του κόμματος εκπαιδευτικός Έλενα Περικλέους.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος  θα κατέλθει υποψήφιος στη Λεμεσό, ενώ σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα Χρίστου Ιακώβου, αλλά και του Μαρίνου Ευσταθίου που συμπορεύτηκε πρόσφατα με την ΕΔΕΚ. Στην Λάρνακα πέραν του Ανδρέα Αποστόλου ακούγονται τα ονόματα του Σοφοκλή Σοφοκλέους, Ξενάκη Κυριακίδη,Γιώργου Χαρή , Γεωργίας Μιτσήγιωρκη και Ανδρέα Χριστοφόρου.

Στη Κερύνεια υποψήφιος θα είναι ο Ντίνος Ευθυμίου, ενώ στη Αμμόχωστο ο Αντιπρόεδρος  του κόμματος, Λευτέρης Αντρέου και ο Πέτρος Ασσιώτης. Τέλος στο ψηφοδελτιο της ΕΔΕΚ δεν αποκλείεται να βρίσκονται και άλλα άτομα τα οποία το τελευταίο διάστημα ανακοίνωσαν την συμπόρευση τους με το Κίνημα. 

Home