Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στις 11.45 στον ΓΕ η ενδιάμεση έκθεση για διαβατήρια

Offsite Team -
16.04.2021

Στις 11.45 στον ΓΕ η ενδιάμεση έκθεση για διαβατήρια

Thumbnail
Το επιβεβαίωσε ο Γενικός Σαββίδης

Στις 1145 παραδίδεται στο Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, στη Νομική Υπηρεσία, το ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις., όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σαββίδης είχε προαναγγείλει την Πέμπτη το βράδυ ότι το ενδιάμεσο πόρισμα θα του παραδοθεί σήμερα.

«Μόλις με ενημέρωσε ο κ. Μύρωνας Νικολάτος, Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007-17.8.2020, ότι η ενδιάμεση έκθεσή της θα μου παραδοθεί αύριο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο πρωί», είχε αναφέρει στην ανάρτησή του o Γενικός Εισαγγελέας.

Προηγούμενες πληροφορίες του ΚΥΠΕ ανέφεραν ότι το ενδιάμεσο πόρισμα θα καλύπτει την εξέταση περίπου του 50% των φακέλων πολιτογραφήσεων και θα περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις υψηλού και χαμηλού κινδύνου πολιτογραφήσεις καθώς και κάποιων ομαδικών πολιτογραφήσεων. Υπό εξέταση από την Ερευνητική είναι πέραν των 3.500 φακέλων, που αφορούν πέραν των 6.000 πολιτογραφήσεων.

Ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Από τις πολιτογραφήσεις διοχετεύτηκαν στην κυπριακή οικονομία γύρω στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Η Επιτροπή διερευνά τις κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα από το 2007 μέχρι και την 17η Αυγούστου του 2020, ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου.  

Πρόεδρος της Ερευνητικής είναι ο τέως Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος και μέλη ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου και ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής Κυριάκος Κυριάκου.

ΚΥΠΕ

Home