Στις 26 Απριλίου οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα

Στις 26 Απριλίου οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα και σύμφωνα με την «νομοθεσία», η προεκλογική περίοδος αρχίζει την 1η Μαρτίου

Στις 26 Απριλίου αποφασίστηκε από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» να πραγματοποιηθούν οι «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η απόφαση λήφθηκε σήμερα και σύμφωνα με την «νομοθεσία», η προεκλογική περίοδος αρχίζει την 1η Μαρτίου.  H τελευταία μέρα καθορισμού των υποψηφίων των κομμάτων είναι η 17η Μαρτίου.  Στις 20 Μαρτίου θα ανακοινωθούν από το «συμβούλιο» προσωρινά οι υποψηφιότητες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στις 29 Μαρτίου.

Οι «εκλογικοί κατάλογοι» θα αναρτηθούν στις 22 Μαρτίου και η προεκλογική εκστρατεία θα αρχίσει επισήμως στις 31 Μαρτίου και θα λήξει στις 25 Απριλίου, μία μέρα πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των «προεδρικών εκλογών». Δημοσκοπήσεις μπορούν να δημοσιεύονται μέχρι την 11 Απριλίου.  

Να σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως και αυτή τη φορά θα υπάρξουν δύο γύροι εκλογών, με τον τελικό να διεξάγεται στις 3 Μαΐου.

Το 2015, οι «προεδρικές εκλογές» διεξήχθηκαν στις 19 Απριλίου ο πρώτος γύρος και στις 26 Απριλίου ο δεύτερος και τελικός γύρος με νικητή τον Μουσταφά Ακιντζί με ποσοστό 60,5% έναντι του ανθυποψηφίου του Ντερβίς Έρογλου.

Στις τότε «προεδρικές» ήταν 7 οι υποψήφιοι και το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 62,2%, το χαμηλότερο όλων των «εκλογών».

ΚΥΠΕ

Home