Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης - Η ατζέντα των συναντήσεων

Offsite Team -
22.06.2022 - 16:22

Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης - Η ατζέντα των συναντήσεων

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αφιχθεί στις Βρυξέλλες, όπου αύριο και μεθαύριο θα συμμετάσχει σε τρεις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ. Πρόκειται κατά σειρά για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Σύνοδο Κορυφής της Ζώνης του Ευρώ σε συμπεριληπτική μορφή, με εκπροσώπηση δηλαδή και των 27 κρατών μελών.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής πρωινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, θα συζητηθούν τρόποι αναζωογόνησης της ενταξιακής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και η ενίσχυση της ευρύτερης συνεργασίας της ΕΕ με την περιοχή. Αυτή θα είναι, μεταξύ άλλων, και μια καλή ευκαιρία για τους ηγέτες των εταίρων από τα Δυτικά Βαλκάνια να εκφράσουν τις δικές τους προσδοκίες για το μέλλον.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στην τακτική συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκονται θέματα όπως η ευρωπαϊκή προοπτική Ουκρανίας, Μολδαβίας και Γεωργίας, η κατάσταση επί του εδάφους σε σχέση με την ουκρανική κρίση και η ιδέα του Προέδρου Macron για δημιουργία της «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» - συμπληρωματικής προς τις ήδη υπάρχουσες δομές - με συμμετοχή και ευρωπαϊκών χωρών πέραν της ΕΕ.

Η τακτική συνέδρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωί με τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται αφενός στα επόμενα βήματα σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και αφετέρου σε οικονομικά θέματα, όπως η επικύρωση των ανά χώρα συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, και η αναμενόμενη προσχώρηση της Κροατίας στην ευρωζώνη.

Αργότερα την Παρασκευή, θα συγκληθεί επίσης η Σύνοδος Κορυφής της Ζώνης του Ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία των Προέδρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα εξεταστεί η συνεχιζόμενη αύξηση του πληθωρισμού και οι επιπτώσεις του φαινομένου σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως επίσης ζητήματα που άπτονται των επόμενων βημάτων προς την Τραπεζική Ένωση και την Ένωση Κεφαλαιαγορών.

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home