Στο Deal για το Δήμαρχία Αμμοχώστου και η Αντιδημαρχία

Στο Deal για το Δήμαρχία Αμμοχώστου και η Αντιδημαρχία

Εξοφλήθηκαν οι απαιτήσεις Τ/κ και ΕΦΚΑΦ - Η απόδειξη της πληρωμής
Αλλαγές και στην Αντιδημαρχία πιθανότατα να φέρει η συνεργασία κομμάτων στις Δημοτικές  

Συνεχίζονται σε προσκήνιο και παρασκήνιο οι διεργασίες για την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές της 25ης Αυγούστου για την Δημαρχία Αμμοχώστου μετά τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού στις 15 Ιουλίου. 

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες φαίνεται να μπαίνει στο τραπέζι των συζητησεων και το θέμα της Αντιδημαρχίας της πόλης στην περίπτωση που τελικά το ΑΚΕΛ καταφέρει να διεκδικήσει τον Δήμο με δικό του υποψήφιο και την στήριξη κομμάτων του Ενδιάμεσου και ιδιαίτερα του ΔΗΚΟ.

Από πλευράς ΑΚΕΛ στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα του Γιατρού Σίμου Ιωάννου, ο οποίος με την στήριξη ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ  στις δημοτικές εκλογές του 2016 δεν πέτυχε εκλογή χάνοντας από τον Αείμνηστο Αλέξη Γαλανό για μερικές δεκάδες ψήφους, ένα όνομα το οποίο φαίνεται να βλέπουν θετικά τόσο στο ΔΗΚΟ όσο και σε άλλα κόμματα, όπως επίσης και του Διπλωμάτη Λοΐζου Αναστασιάδη. 

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί κύκλοι ενδεχόμενη υποψηφιότητα από πλευράς ΑΚΕΛ του Σίμου Ιωάννου πιθανότατα θα φέρει και στήριξη κομμάτων από τον ενδιάμεσο χώρο με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να υπάρξει μια συνεργασία της αντιπολίτευσης για την εκλογή του νέου Δημάρχου.

Στην περίπτωση αυτή ωστόσο για να ολοκληρωθεί το Deal δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα Αντιδημαρχίας, καθώς σήμερα την θέση κατέχει ο προερχόμενος από το ΑΚΕΛ Χρύσανθος Ζαννέτος, με πολιτικούς κύκλους να αναφέρουν στην Offsite ότι δεν αποκλείεται τελικά το ΑΚΕΛ σε μια προσπάθεια να επανακτήσει την Δημαρχία να δώσει την Αντιδημαρχία σε κάποιο άλλο συνεργαζόμενο κόμμα.

Μάλιστα στην περίπτωση που τελικά ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ συνεργαστούν και πετύχουν την εκλογή Δημάρχου προερχόμενου από το ΑΚΕΛ, φαίνεται να κερδίζει έδαφος για την Αντιδημαρχία της πόλης το όνομα του Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΚΟ ο οποίος διετέλεσε και στο παρελθόν Αντιδήμαρχος, Ανδρέα Σιόπαχα.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς ΔΗΣΥ στις διαβουλεύσεις τέθηκαν τα ονόματα του Δικηγόρου και πρώην Προέδρου της Ανόρθωσης Κυριάκου Κούσιου αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου του κόμματος Νίκου Κάρουλλα, με τους δύο ώστοσο  για την ώρα να μην συμπληρώνουν μεγάλες πιθανότητες στήριξης από άλλο κόμμα, με στελέχη του κόμματος να βλέπουν με θετικό μάτι ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου από πλευράς ΑΚΕΛ.

Στην περίπτωση ωστόσο που το ΔΗΣΥ θα κινηθεί προς την  υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου αναμένεται ότι θα ζητήσει και την Αντιδημαρχία της Πόλης, με πηγές από την Πινδάρου να ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να παραμείνουν στο ΑΚΕΛ τόσο η Δημαρχία όσο και η Αντιδημαρχία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ανεξάρτητη υποψηφιότητα όπως και το 2016 εξήγγειλε ήδη όπως και το 2016 ο Ανδρέας Λόρδος, ενώ η Αλληλεγγύη χθες πρότεινε για την Δημαρχία τον Λοΐζο Αυξεντίου καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να τον στηρίξουν. 

Home