Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Ελσίνκι για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών ο Υπ. Δικαιοσύνης

Offsite Team -
17.07.2019

Στο Ελσίνκι για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών ο Υπ. Δικαιοσύνης

Thumbnail
Oι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τρόπους διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις υβριδικών απειλών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως  Γιώργος Σαββίδης αναχωρεί σήμερα για την Φιλανδία, για θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ.

 

Ανακοίνωση του ΓΤΠ αναφέρει ότι οι υπουργοί θα εστιάσουν στις θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Ατζέντα για την Ένωση 2019-2024, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιουνίου, και θα εξετάσουν τα υπάρχοντα επιχειρησιακά κενά, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων λύσεων, ώστε οι Αρχές Επιβολής του Νόμου να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τα πλεονεκτήματα που παρέχει στη διαδικασία της αστυνόμευσης και της διερεύνησης εγκλημάτων.

 

Πρόσθετα, οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τρόπους διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις υβριδικών απειλών, περιλαμβανομένων των κυβερνοεπιθέσεων και άλλων μορφών συμβατικών και μη συμβατικών επιθέσεων.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές ως προς την ενδυνάμωση του κράτους δικαίου και την ανάπτυξη νομοθετικών εργαλείων της ΕΕ στον τομέα της Δικαιοσύνης, τα οποία εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την προώθηση του κράτους δικαίου και τη συνεργασία των κρατών μελών στον τομέα. Περαιτέρω, θα ανταλλάξουν απόψεις επί της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των εθνικών συστημάτων σε σχέση με τα δικονομικά δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορουμένων ατόμων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας,  οι Υπουργοί θα συζητήσουν για την πολυμερή συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, η οποία έχει να επιδείξει απτά αποτελέσματα. Ειδικότερα, θα εξετάσουν περαιτέρω ενέργειες που η ΕΕ θα μπορούσε να αναλάβει για την προώθηση μιας παγκόσμιας πολυμερούς πολιτικής για την αστική και εμπορική δικαιοσύνη προς το συμφέρον της ΕΕ και των πολιτών της, καθώς και τρόπους μέσω των οποίων λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη θα υποβοηθηθούν, ώστε να συνάψουν σχέσεις με την ΕΕ, στη βάση Συνθηκών, στον τομέα της αστικής δικαιοσύνης.

Home