Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Λήδρα Πάλας ΠτΔ - Τατάρ

Offsite Team -
14.12.2021 - 19:30

Στο Λήδρα Πάλας ΠτΔ - Τατάρ

Θα παραστούν στην δεξίωση που παραθέτει ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφθασε γύρω στις 1905 στο Λήδρα Πάλας όπου θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος και τον υποδέχθηκε. Λίγο αργότερα, αφίχθηκε στον χώρο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Οι δύο ηγέτες συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές της κάθε πλευράς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πριν από τη δεξίωση, ο κ. Στιούαρτ θα προβεί σε σύντομη εναρκτήρια δήλωση.

Προσκεκλημένοι στη δεξίωση είναι περίπου 40 άτομα, ανάμεσά τους οι πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και οι επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών.

Μνεία στο έργο των τεχνικών επιτροπών από τον Στιούαρτ στη δεξίωση στο Λήδρα Πάλας

Σε σύντομη εναρκτήρια δήλωση στην οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο των τεχνικών επιτροπών, προέβη ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, στη δεξίωση στο Λήδρα Πάλας, ενώ σημείωσε ταυτόχρονα τις αναφορές του ΓΓ του Οργανισμού ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό.

Οπως είπε ο κ. Στιούαρτ, αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται εδώ και ικανοποίηση που συναντά τους δύο ηγέτες.

Σημείωσε τις αναφορές που έχει κάνει πολλάκις ο ΓΓ ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει η διαδικασία και είπε ότι ο ίδιος βρίσκεται γι αυτό τον σκοπό στο νησί.

Ο κ. Στιούαρτ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των Τεχνικών Επιτροπών και ειδικά της επιτροπής για θέματα Υγείας για τη διαχείριση σε ό,τι αφορά την πανδημία, στην επιτροπή για την εκπαίδευση, στην Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην Τεχνική Επιτροπή Επικοινωνιών που αποφάσισαν για το 5G σε όλο το νησί.

Η δεξίωση στην παρουσία των ηγετών των δύο κοινοτήτων και ενός κλειστού κύκλου καλεσμένων, συνεχίζεται.

ΚΥΠΕ

Home