Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Μονακό η Πρόεδρος της Βουλής

Offsite Team -
10.06.2022 - 17:11

Στο Μονακό η Πρόεδρος της Βουλής

Για την 15η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου αναχωρεί την Κυριακή για το Μονακό, για να συμμετάσχει στη 15η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της χώρας, μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στη Διάσκεψη συμμετέχουν τα Κοινοβούλια του Αγίου Μαρίνου, της Ανδόρας, της Ισλανδίας, της Κύπρου, του Λιχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, του Μαυροβουνίου και του Μονακό.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης θα συζητηθούν ο ρόλος των Κοινοβουλίων των μικρών κρατών Ευρώπης κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον τρόπο διαχείρισης της εν λόγω κρίσης, η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των μικρών κρατών Ευρώπης, καθώς και οι εμπειρίες γυναικών ηγέτιδων κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και επιχειρήσεων.

Η Διάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης και την πραγματοποίηση κοινής διάσκεψης Τύπου. Οι συμμετέχοντες Προέδροι Κοινοβουλίων ή εκπρόσωποί τους θα γίνουν εξάλλου δεκτοί από τον Πρωθυπουργό του Μονακό, Pierre Dartout.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μονακό Stephane Valeri, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας Angelo Farrugia και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου Danijela Durović.

ΚΥΠΕ

Home