Στο Παρίσι Κύπριοι βουλευτές λόγω πρόσκλησης Γαλλικής Γερουσίας

Στο Παρίσι Κύπριοι βουλευτές λόγω πρόσκλησης Γαλλικής Γερουσίας

1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω Σηκουάνα (Φώτος)
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, οι Κύπριοι βουλευτές θα παραστούν σε συνεδρία της Ολομέλειας

Στο Παρίσι μεταβαίνουν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Λιλλήκας και τα Μέλη της Επιτροπής/Ομάδας Φιλίας, Νίκος Τορναρίτης (Αναπλ. Πρόεδρος),  Άριστος Δαμιανού και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, για τριήμερη επίσκεψη, μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 2019, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Γαλλικής Γερουσίας.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι οι Κύπριοι βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Αντιπρόεδρο της Γερουσίας  David Assouline και την Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Carole Bureau-Bonnard ενώ θα έχουν κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας, Γερουσιαστές  Christian Cambon και Jean Bizet, καθώς και χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης, Μarielle de Sarnez και Sabine Thillaye, αντίστοιχα.

Θα παρακαθήσουν επίσης σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμή τους η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στη Γερουσία κα Nelly Tocqueville, με συμμετοχή Μελών της Ομάδας και σε δείπνο που θα παρατεθεί από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι  Παντιά Ηλιάδη, με τη συμμετοχή της Προέδρου Tocqueville και Μελών της Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο στη Γερουσία, στην παρουσία του Αντιπροέδρου του Σώματος  David Assouline.

Γεύμα εργασίας θα παραθέσει προς τιμή της αντιπροσωπίας και η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση Sarah El Haïry, με συμμετοχή Μελών της Ομάδας.   

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, οι Κύπριοι βουλευτές θα παραστούν σε συνεδρία της Ολομέλειας, κατά την οποία ο Προεδρεύων του Σώματος θα χαιρετίσει την παρουσία της αντιπροσωπίας. 

Η αντιπροσωπία θα έχει, τέλος, συνάντηση με τη Διευθύντρια Ενέργειας του Υπουργείου Οικολογικής και Αλληλέγγυας Μετάβασης Virginie Schwarz και τον  Xavier Ploquin, Σύμβουλο για θέματα ενέργειας του αρμόδιου Υπουργού Επικρατείας. François de Rugy.  

Home