Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο πλευρό Ζέτας πολιτική-πολιτειακή ηγεσία και φορείς

Offsite Team -
16.05.2022 - 14:21

Στο πλευρό Ζέτας πολιτική-πολιτειακή ηγεσία και φορείς

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στην Υπουργό Εργασίας από πολιτική-πολιτειακή ηγεσία και φορείς

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, στέλνουν από το πρωί της Δευτέρας, με ανακοινώσεις τους, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, καθώς και συντεχνίες, οργανισμοί και φορείς.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Γενικός Εισαγγελέας, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η Επίτροπος Νομοθεσίας, αρχηγοί κομμάτων, τέως Υπουργοί, με αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εκφράζουν όλοι την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την Υπουργό Εργασίας και της εύχονται στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει, να βγει γρήγορα νικήτρια.

Εξάλλου, τις ειλικρινείς του ευχές προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για γρήγορη ανάρρωση, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος. «Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία της υγείας της», προσθέτει.

Η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απέστειλε εκ μέρους του ΓΣ της ΠΕΟ ευχές προς την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ και εμένα προσωπικά  ευχόμαστε ολόψυχα, να ξεπεράσεις το συντομότερο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις. Εύχομαι πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της υγείας σου», αναφέρει η κ. Χαραλάμπους.

Την συμπαράσταση της στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ, και της εύχεται όπως ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή δοκιμασία και αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. «Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί της», σημειώνει.

«Οι σκέψεις και οι ευχές μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή μαζί με την Υπουργό Εργασίας κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης. «Ευχόμαστε δύναμη και πίστη στους οικείους της και είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία και θα επιστρέψει στα καθήκοντά της», προσθέτει.

Την αμέριστη συμπαράσταση και τις ειλικρινείς τους ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση στην  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία δίνει σήμερα σκληρό αγώνα για την υγεία της, εκφράζουν, σε ανακοίνωση τους το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας τη συνοδεύουν», καταλήγει.

 

ΚΥΠΕ

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.07.2022 - 06:17

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Η πορεία μέχρι το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 13 Ιουλίου

Με ανοιχτές διαδικασίες προχωρά η ΕΔΕΚ τις εσσωκομματικές της διεργασίες για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ημερομηνίας 23 Ιουνίου η τελική απόφαση της ΕΔΕΚ θα παρθεί στις 13 Ιουλίου σε Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 18:00  το απόγευμα στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία με σύνθημα «Καθορίζουμε το παρόν. Διαμορφώνουμε το μέλλον». 

Όπως είχε αποφασίσει μάλιστα στο Πολιτικό Γραφείο στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι επαφές με υποψήφιους Προέδρους. Στόχος των επαφών είναι η διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία αφού πρώτα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Μάριο Ηλιάδη.

Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ήδη μια συνάντηση με τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ ήδη υπάρχει νέα καθορισμένη συνάντηση ΕΔΕΚ - Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση και με τον  Αχιλλέα Δημητριάδη.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε η σύγκληση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων στις οποίες η ηγεσία θα ενημερώσει για τις μέχρι στιγμής επαφές που έγιναν με κόμματα και υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους. Στις διασκέψεις θα οριστούν και οι αντιπρόσωποι της κάθε Επαρχίας για το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Πήγε στην ΕΔΕΚ με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Αμμοχώστου ενώ στις 5/7 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 6/7 σε Λεμεσό και Λάρνακα και στις 7/7 στη Λευκωσία. 

Στο Συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμάται ότι θα παραστούν γύρω στους 400 αντιπροσώπους οι οποίοι είναι  κατανεμημένοι στις επαρχίες ανάλογα με αριθμό μελών και το ποσοστό στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος του Συνεδρίου είναι στη βάση των απόψεων και εισηγήσεων όπως αυτές θα διατυπωθούν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να παρουσιαστούν οι επιλογές που υπάρχουν ενώπιον των συνέδρων οι οποίοι θα κληθούν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο να λάβουν την τελική τους απόφαση, η οποία θα είναι και η απόφαση της ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές. 

Home