Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Προεδρικό η Πρόεδρος της Γεωργίας

Offsite Team -
09.11.2021 - 12:40

Στο Προεδρικό η Πρόεδρος της Γεωργίας

Κατά την υποδοχή της Προέδρου της Γεωργίας έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και επιθεώρηση αγήματος

Αφίχθηκε γύρω στις 11.30πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η Πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κατά την υποδοχή της Προέδρου της Γεωργίας έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και επιθεώρηση αγήματος, ενώ ακολούθως η Πρόεδρος Ζουραμπισβίλι κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

ΡςΒΦΣ

Οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση και ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Γεωργίας και τρόποι προώθησή τους, καθώς και θέματα πανδημίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε σύντομη δήλωση στην κατ` ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος είπε ότι ανταποδίδει την μεγάλη φιλοξενία που ο ίδιος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη - και πρώτη Προέδρου της Κύπρου - στην Γεωργία και επεσήμανε ότι αυτή είναι και η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στο νησί. Είπε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε εξεύρεση τρόπων για προώθηση των κοινών στόχων, αλλά και του στόχου της Γεωργίας για ένταξη στην ΕΕ.

ΒΦΔΒ ΣΦΨ

Η Πρόεδρος της Γεωργίας είπε ότι η χώρα της προσβλέπει στην στήριξη της Κύπρου και ο Πρόεδρος απάντησε ότι την έχει.  

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, με βάση το πρόγραμμα, η κ. Ζουραμπισβίλι θα επισκεφθεί την Βουλή των Αντιπροσώπων και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ακολούθως θα μεταβεί στην Πρεσβεία της Γεωργίας όπου θα συναντηθεί με μέλη της γεωργιανής κοινότητας στην Κύπρο.  

Στις 8 το βράδυ, η Πρόεδρος της Γεωργίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.  

Αύριο η Γεωργιανή Πρόεδρος θα επισκεφθεί το γεωργιανό Μοναστήρι στη Γιαλιά και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

ΦΦΒΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home