Στον Καναδά ο Συλλούρης για την Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Στον Καναδά ο Συλλούρης για την Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Τι θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης

Στον Καναδά μεταβαίνει την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, όπου θα συμμετάσχει στην 25η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας (CSPOC), η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 10 Ιανουαρίου 2020, στην πρωτεύουσα της χώρας Οτάβα.

«Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με το ρόλο των Προέδρων Κοινοβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχικότητας και την υποστήριξη νέων διαδικασιών και πρακτικών που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του Κοινοβουλίου, καθώς και στην ενίσχυση των κοινοβουλίων ως θεσμών που προάγουν τον ειλικρινή διάλογο, την ευθύνη λογοδοσίας και τη διαφάνεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής.

Επιπλέον, προστίθεται, θα συζητηθεί η ανάγκη στήριξης των βουλευτών στο ρόλο τους ως αποτελεσματικών νομοθετών και εκπροσώπων των εκλογικών τους περιφερειών.

Τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν επίσης η ασφάλεια των αξιωματούχων τόσο εντός του κοινοβουλευτικού πλαισίου όσο και εκτός, όπως και οι προκλήσεις και ευκαιρίες που δύνανται να προκύψουν από τον εκτοπισμό ενός Κοινοβουλίου.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Λουκία Μούγη.  

Ο κ. Συλλούρης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020.

ΚΥΠΕ

Home