Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ζητά ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ζητά ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Η ανάρτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου στο Twitter

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ζητά ο Νικόλας Παπαδόπουλος μέσω ανάρτησης του στο λογαριασμό του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε “Όποια και να είναι η εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αύριο και μεθαύριο, τα δεδομένα και η τουρκική στάση, στη θάλασσα και τη ξηρά, επιβάλλουν σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου” 

Όπως ανέφερε και σε δήλωση του νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αναμένει αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου

Αποτελεί θετικό γεγονός, το ότι, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά άμεσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, εισηγήσεις για λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της Τουρκίας, προς αντιμετώπιση των έκδηλα παράνομων ενεργειών της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό που αναμένουμε και προσδοκούμε, αλλά και θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ, είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, έτσι ώστε οι λεκτικές καταδίκες της Τουρκίας, να μετατραπούν σε πράξεις.

Οι προειδοποιήσεις προς την Τουρκία έγιναν από τον περασμένο Μάρτιο και επαναλήφθηκαν στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαΐου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να περάσει από τις προειδοποιήσεις στην υιοθέτηση συγκεκριμένων περιοριστικών, διπλωματικών και οικονομικών μέτρων, εναντίον της Τουρκίας και εναντίον των εταιριών που συνεργάζονται με την Τουρκία και του προσωπικού.

Εάν, η περιφρόνηση από την Τουρκία, των ευρωπαϊκών προειδοποιήσεων, μείνει αναπάντητη και δεν ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας, οι συνέπειες θα είναι δυσμενέστατες.

  • Θα πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος και η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Θα αποθρασυνθεί η Τουρκία και θα κλιμακώσει την ένταση.
  • Θα απομακρυνθεί η πιθανότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.
  • Θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλεται να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους – μέλους της, κάτι που έπραξε στην περίπτωση τρίτων χωρών και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο θέμα της Κριμαίας.

Τονίζουμε το εξής:

Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να διασυνδεθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας με τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα αποτελεί νίκη της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς το κυπριακό θα καταστεί όμηρος των παράνομων τουρκικών αξιώσεων και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποβαθμιστούν σε μέρος της ατζέντας των τουρκικών σχεδιασμών.  

Home