Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συλλούρης: Αναβάλλονται λόγω πένθους οι συνεδρίες της Βουλής

Offsite Team -
22.06.2019 - 13:33

Συλλούρης: Αναβάλλονται λόγω πένθους οι συνεδρίες της Βουλής

Thumbnail
Ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα Δημήτρη Χριστόφια

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζει εκ μέρους όλων των Μελών του Σώματος βαθιά θλίψη για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

Ο εκλιπών, αρχικά ως Μέλος και αργότερα ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα, βασισμένη πάντα σε αρχές και σημάδεψε με το έργο του την εξέλιξη του κοινοβουλευτικού βίου. 

Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας αγωνίστηκε με σθένος για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων της.  Πρωτοστάτησε, εξάλλου, όπως και στη διάρκεια όλης της πολιτικής του δράσης, στον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και διασφάλιση των δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού. 

Στο διεθνές επίπεδο ο Δημήτρης Χριστόφιας εργάστηκε με συνέπεια για την εδραίωση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας καθώς και για την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα, οι συνεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών που είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Ιουνίου και την Τρίτη 25 Ιουνίου, αναβάλλονται.  Από χθες η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έξω από το κτίριο της Βουλής κυματίζει μεσίστια, ενώ κατά την επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, προ ημερήσιας διατάξεως, ο Πρόεδρος του Σώματος θα προβεί σε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Χριστόφια. 

Εκ μέρους όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Δημήτρης Συλλούρης εκφράζει προς την οικογένεια του εκλιπόντος θερμά συλλυπητήρια.

Home