Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συλλούρης-Dahlgren: Ανταλλαγή απόψεων για κοινοβουλευτικό ελεγχο

Offsite Team -
29.11.2019 - 19:42

Συλλούρης-Dahlgren: Ανταλλαγή απόψεων για κοινοβουλευτικό ελεγχο

Thumbnail
Ποια άλλα θέματα συζητήθηκαν

Η υιοθέτηση ολιστικής ευρωπαϊκής προσέγγισης συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για αποτελεσματική επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης στη διάρκεια συνάντησής του με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας Hans Dahlgren.

 

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα διαφορετικά μοντέλα άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου που εφαρμόζουν η Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, σε ό,τι αφορά κυρίως τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε και στα κύρια πολιτικά ζητήματα που τυγχάνουν συζήτησης στο πλαίσιο των εργασιών της Βουλής.

 

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι η υιοθέτηση ολιστικής ευρωπαϊκής προσέγγισης συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για αποτελεσματική επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

 

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Dahlgren για τη μακρόχρονη παρουσία στην Κύπρο στρατιωτικού αποσπάσματος της Σουηδίας στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

 

Επίσης, ενημέρωσε τον Σουηδό Υπουργό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κυπριακού Συντάγματος, με έμφαση στη σαφή διάκριση των εξουσιών και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Περαιτέρω, προέβη σε ανασκόπηση της σύνθεσης, της οργάνωσης, των αρμοδιοτήτων και του γενικότερου τρόπου λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΚΥΠΕ

Home