Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συλλούρης: Η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει διαιρεμένη

Offsite Team -
24.10.2019 - 20:44

Συλλούρης: Η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει διαιρεμένη

Thumbnail
«Αυτός ο Οργανισμός μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημα του έναντι αυτής της αδικίας»

Ένα από τα παλαιότερα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος εξακολουθεί να είναι βίαια διαιρεμένη με τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους και τους αγνοούμενους της να μας υπενθυμίζουν διαρκώς, τα δεινά του πολέμου και τις αδικίες της διαίρεσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, επικρίνοντας την Τουρκία για τις έκνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

 

«Η Τουρκία παραβιάζει, ακόμη και αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ), ενώ προβαίνει σε παράνομες δραστηριότητες για εξεύρεση υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Συλλούρης, σε ομιλία από το βήμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο.

 

«Αυτός ο Οργανισμός μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημα του έναντι αυτής της αδικίας», τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέφερε στην ομιλία του ότι δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική παρέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο και στα εσωτερικά ζητήματα ενός κυρίαρχου κράτους.

«Οι διακηρύξεις όμως αυτές, πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξεις, σε όλες τις περιπτώσεις», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 70 χρόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Συλλούρης τόνισε πως αυτός ο Οργανισμός μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να καταπολεμά κάθε μορφή  ρατσισμού, ξενοφοβίας και μη ανεκτικότητας, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση.

Τόνισε πως τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανή.  

«Πρέπει να  παράσχουν κάθε δυνατή στήριξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του.  Πρέπει επίσης να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να αντιληφθούν την αξία του διαλόγου, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας ως τη μοναδική ασπίδα ενάντια στη βία, την αναρχία και τις συγκρούσεις και τον μόνο δρόμο για την εδραίωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, την ευημερία και του κράτους δικαίου», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home