Συμβολική δεντροφύτευση ελιών από ΠτΒ και Ύπατη Αρμοστή Ινδίας

Συμβολική δεντροφύτευση ελιών από ΠτΒ και Ύπατη Αρμοστή Ινδίας

Υπογραμμίστηκαν οι ισχυροί φιλικοί δεσμοί μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας

Συμβολική δενδροφύτευση δύο δέντρων ελιάς στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, δίπλα από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, επ’ ευκαιρία της 75ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ινδίας και της 61ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και η Ύπατη Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο Madhumita Hazarika Bhagat.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπογραμμίστηκαν οι ισχυροί φιλικοί δεσμοί μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας και η αποφασιστικότητα των δύο χωρών για διατήρηση και περαιτέρω ενδυνάμωση των μεταξύ τους άριστων σχέσεων και της συνεργασίας, τόσο στο διακρατικό όσο και στο διακοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις της με την Ινδία, στη βάση του σεβασμού και της αλληλεγγύης, οι οποίες αναπτύχθηκαν ιστορικά μέσα από τους αγώνες των δύο χωρών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η κ. Δημητρίου και η Ύπατη Αρμοστής της Ινδίας αναφέρθηκαν, εξάλλου, στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ανάληψη δράσεων και εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων προς αποτροπή δυσμενέστερων επιπτώσεων και διαμόρφωση ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενεές, καταλήγει η ανακοίνωση.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home