Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συναντήσεις με αρχηγούς κρατών είχε ο ΠτΔ στην Γλασκώβη

Offsite Team -
01.11.2021

Συναντήσεις με αρχηγούς κρατών είχε ο ΠτΔ στην Γλασκώβη

Αύριο θα προβεί στη δική του Παρέμβαση στη Σύνοδο COP26.

Συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε το πρωί στον χώρο της Συνόδου που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου φιλοξενεί τη Σύνοδο, και από τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία στο περιθώριο της Συνόδου να έχει επαφές, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, τους Πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Λιβύης, της Κένυας, του Κουβέιτ, και άλλους, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και που άπτονται της ατζέντας της Συνόδου.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρακολούθησε τις Παρεμβάσεις των αρχηγών κρατών που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη Σύνοδο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος και ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ανδρέας Κακουρής.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί στη δική του Παρέμβαση στη Σύνοδο COP26.

Home