Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση Αναστασιάδη-Λουτ: Οι θέσεις της Λευκωσίας

Του Στέλιου Στυλιανού -
16.11.2019 - 06:00

Συνάντηση Αναστασιάδη-Λουτ: Οι θέσεις της Λευκωσίας

Thumbnail
Βλέπει σήμερα σε ξεχωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη -Ακιντζί

Το τοπίο ενόψει Βερολίνου φαίνεται να θέλει να ξεκαθαρίσει η Ειδική Απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό Τζέιμς Χολ Λουτ.

Η Κυρία Λουτ στην εδώ παρουσία της αναμένεται να εστιάσει στα όσα ανέφερε στους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Έρχάν Ερτσίν, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την τηλεδιάσκεψη με τους διαπραγματευτές δεν έγινε λόγος για τους όρους αναφοράς ή για το κείμενο που είχε συζητηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψη της κ. Λουτ στην Κύπρο.  

Οι συνεννοήσεις για τη συνάντηση στο Βερολίνο αναμένεται να συνεχιστούν στην παρουσία της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ και σήμερα, με τον Νίκο Αναστασιάδη να αναμένεται να επαναλάβει στην κυρία Λουτ ότι μεταβαίνει στο Βερολίνο «με αποφασιστικότητα και με δεδομένη την πολιτική βούληση να πετύχουν οι όροι αναφοράς, όπως είχαν αποτελέσει την συναντίληψη μετά την συνάντηση της 9ης Αυγούστου».

Ο Νίκος  Αναστασιάδης θα συναντηθεί με την κ. Λουτ στις 16 Νοεμβρίου, στις 7  το απόγευμα, ενώ θα προηγηθεί η συνάντηση της αξιωματούχου του ΟΗΕ με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στις 11.00 το πρωί.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο η κυρία Λουτ φαίνεται να θέλει να ετοιμάσει το έδαφος για την συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, μέσα από συναντίληψη στους όρους αναφοράς. Παράλληλα φαίνεται να θέλει να δει και η ίδια πως οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν την διαδικασία μετά και από την συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Τέλος, η Λευκωσία αναμένεται να επαναλάβει στον σημερινή συνάντηση ότι για να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι σημαντικό να σταματήσουν οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις και οι παραβιάσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί από τη διεθνή κοινότητα ότι η τουρκική συμπεριφορά έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο.

Home