Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση Αννίτας με Κύπριους Ευρωβουλευτές

Offsite Team -
08.07.2022 - 19:04

Συνάντηση Αννίτας με Κύπριους Ευρωβουλευτές

Η ΠτΒ ενημερώθηκε για τον τομέα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ
Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Κύπριους Ευρωβουλευτές για συντονισμό σε ευρωπαϊκά θέματα

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές στο κτίριο της Βουλής, με σκοπό τον συντονισμό των δύο πλευρών σε ευρωπαϊκά θέματα και την τακτική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χάρη Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθετικής φύσεως και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργείου Εξωτερικών, Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑΕΕ) και Κυπρίων Ευρωβουλευτών. Αυτή η συνεργασία, όπως σημειώνεται, κρίνεται απαραίτητη για τα συμφέροντα της Δημοκρατίας, τηρουμένων τόσο της αρχής της διάκρισης των εξουσιών όσο και των αρμοδιοτήτων εκάστου οργάνου ή σώματος.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω ενίσχυσης της ΜΑΕΕ προς την κατεύθυνση της ενεργότερου στήριξης των Κυπρίων Ευρωβουλευτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Συζητήθηκαν επίσης τα αποτελέσματα του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι, η Πρόεδρος της Βουλής, αφού εξήρε τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, υπογράμμισε τη τεράστια σημασία των συναντήσεων αυτών προκειμένου να διασφαλίζεται μια συνεχής επικοινωνία και συντονισμός δράσεων μεταξύ των θεσμών που εμπλέκονται στη συμμετοχή της Δημοκρατίας στην ΕΕ, κάτι που κρίνεται απαραίτητο ειδικά για την Κύπρο και τις ιδιαιτερότητές της ως μικρού κράτους μέλους της Ένωσης.

Τέλος, η κ. Δημητρίου επαναβεβαίωσε τη βούλησή της για συνέχιση και θεσμοθέτηση των συναντήσεων και της τακτικής επικοινωνίας της Βουλής με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές και την εκτελεστική εξουσία προς όφελος της εποικοδομητικής συμμετοχής και της αποτελεσματικής διασφάλισης των συμφερόντων της Δημοκρατίας. Στόχος, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, η πραγματοποίηση νέας συνάντησης πριν από το τέλος του έτους, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη βάση των όσων έχουν διαμειφθεί.

ΚΥΠΕ

Home