Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζήτησε η Σπέχαρ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζήτησε η Σπέχαρ

Κινητικότητα λόγω των οδοφραγμάτων

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση για προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.  

Η πρακτική που ακολουθείται είναι πως όταν η κ. Σπέχαρ συναντήσει τον ένα ηγέτη συναντά στη συνέχεια και τον άλλο, και έτσι μετά τη συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Αναστασιάδη για να συζητήσει μαζί του το θέμα που αφορά τα οδοφράγματα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας πως αναμένεται απάντηση από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χθες η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία εξέφρασε ανησυχία "για τη συνεχιζόμενη αναταραχή που προκλήθηκε στους ανθρώπους και στις δύο πλευρές, μετά την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων κατά μήκος της νεκρής ζώνης".

Κληθείς ενωρίτερα σήμερα να σχολιάσει τη δήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως παρεμβάσεις που αφορούν πολιτικές της κυρίαρχης χώρας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι αναγνωρισμένο κράτος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της ΕΕ, «είναι ατυχείς».

Υπενθυμίζεται πως ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ζήτησε και είχε την Τετάρτη με την κ. Σπέχαρ στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Home