Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση Προεδρεύων της Δημοκρατίας με ΥΠΕΞ Σερβίας

Offsite Team -
11.12.2020 - 14:48

Συνάντηση Προεδρεύων της Δημοκρατίας με ΥΠΕΞ Σερβίας

Thumbnail
Ο Δρ Αδάμου υπογράμμισε, παράλληλα, τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δρ Αδάμος Αδάμου, δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nikola Selaković, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Τον κ. Selaković συνόδευε ο Πρέσβης της Σερβίας στη Λευκωσία κ. Marko Blagojević.

Καλωσορίζοντας το Σέρβο Υπουργό, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις Κύπρου-Σερβίας, στη βάση των ισχυρών ιστορικών και θρησκευτικών δεσμών των δύο χωρών και της μεταξύ τους ουσιαστικής αλληλεγγύης. Ο Δρ Αδάμου εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη θέση αρχών και τη σταθερή υποστήριξη της Σερβίας στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δυστυχώς, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, οι διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης στο Κυπριακό, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών.

Ο Δρ Αδάμου υπογράμμισε, παράλληλα, τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος, όπως ανέφερε, της χώρας και του λαού της, αλλά και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της Σερβίας υπέρ της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσον αφορά δε στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας, ο κ. Selaković τόνισε ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί στόχο ύψιστης σημασίας για τη χώρα του.

Ανταλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στις δύο χώρες, αλλά και ευρύτερα.

Home