Συνάντηση Στ. Κυριακίδου - Α. Νεοφύτου / Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Στ. Κυριακίδου - Α. Νεοφύτου / Τι συζητήθηκε

Ελπίδα να υπάρξει σύντομα ασφαλές εμβόλιο εξέφρασε η Επίτροπος Κυριακίδου

Την ελπίδα να υπάρξει σύντομα επιστροφή στην καθημερινότητα με ένα επιτυχημένο, ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους εμβόλιο, εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σε συνάντηση της την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησής της με τον κ. Νεοφύτου, η κα. Κυριακίδου είπε ότι όλους αυτούς τους μήνες βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να έχει μια πιο στενή συνεργασία μαζί του.

Παράλληλα, όπως είπε, είναι ευθύνη της ως Επιτρόπου να  ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για θέματα που αφορούν αυτή την πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας αλλά και οικονομίας που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε  πως μπορούμε να διαχειριστούμε σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον αυτά τα θέματα  και είπε ότι είναι ευθύνη της να ακούει τις απόψεις, για να μπορούν να προχωρήσουν ως Επιτροπή με όλα τα κράτη-μέλη συντονισμένα σε αυτή την προσπάθειας.

«Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα το συντομότερο δυνατό χωρίς τα θέματα του κορωνοϊού, μόλις μπορέσουμε κι εμείς να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό, με ένα επιτυχημένο και ασφαλισμένο εμβόλιο προσβάσιμο σε όλους», είπε.

Η κα. Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της που επέστρεψε πίσω στην Κύπρο μετά από πέντε μήνες συνεχούς παραμονής στις Βρυξέλλες εξαιτίας της πανδημίας.  

 

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τη στήριξη και την πολύ καλή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση που είχαν τους τελευταίους πέντε μήνες.  

Από πλευράς το ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ευχαρίστησε την Επίτροπο Κυριακίδου αλλά και την ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας που προξένησε όχι μόνο υγειονομική αλλά και την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η ανθρωπότητα.  

«Θα τα ξεπεράσουμε. Θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε σωστούς υγειονομικούς δείκτες και στην Κύπρο και στην Ευρώπη, αλλά θα τα καταφέρουμε και στην οικονομία. Παράλληλα συνεχάρη την κα. Κυριακίδου που κατάφερε να τετραπλασιαστεί ο προϋπολογισμός σε θέματα υγείας από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αλλά και το γεγονός ότι ηγείται μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας για την στρατηγική για τον καρκίνο.

ΚΥΠΕ

Home