Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ - Θεοχάρους / Τι συζητήθηκε

Offsite Team -
28.09.2020 - 13:05

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ - Θεοχάρους / Τι συζητήθηκε

Thumbnail
Τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου συζήτησαν ΥΠΟΙΚ - Πρόεδρος Αλληλεγγύης

Το θέμα της διαφοροποίησης του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, οι οποίοι ανέλυσαν, παράλληλα, όλο το φάσμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη  Θεοχάρους, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν περισσότερες προοπτικές στη γεωργία, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με συγκεκριμένα κίνητρα και με συγκεκριμένα προγράμματα.

Όπως είπε, όλα αυτά θα προσπαθήσουν σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία να τα εντάξουν στη μελέτη που κάνουν αναφορικά με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.

«Από εκεί και πέρα», είπε, «σίγουρα το 2020 κατανοούμε και τα δύο μέρη ότι είναι μια διαφορετική χρονιά. Ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, ο οποίος έχει και τη χροιά της ανάκαμψης, αλλά και της στήριξης λόγω του COVID 19 και ελπίζουμε να βρούμε τις κατάλληλες συναινέσεις, ούτως ώστε να προχωρήσουμε συλλογικά».

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι «συμμεριζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για μια καλύτερη οικονομία και για πιο καλές προοπτικές, για διαφοροποίηση των πηγών των εσόδων του κράτους μας, για την απεξάρτηση από τον τουρισμό, για την αναβάθμιση του υψηλού εκπαιδευτικού δυναμικού, που έχει η Κύπρος, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και της αγροτικής ανάπτυξης».

Ανέφερε, τέλος, ότι το Κίνημά της θα αναμένει τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο οποίος όπως σημείωσε «είναι προϋπολογισμός εκτάκτου ανάγκης και θα στηρίζουμε κάθε πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΚΥΠΕ

Home