Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συναντήθηκε με Λατίνο Πατριάρχη Ιερουσαλήμ ο Φωτίου

Offsite Team -
08.12.2022 - 14:19

Συναντήθηκε με Λατίνο Πατριάρχη Ιερουσαλήμ ο Φωτίου

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη Λατινική κοινότητα στην Κύπρο

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, είχε σήμερα συνάντηση στο Γραφείο του, με τον Λατίνο Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ, Pierbattista Pizzaballa. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη Λατινική κοινότητα στην Κύπρο και τονίσθηκαν οι ισχυροί δεσμοί και η μακρόχρονη φιλία που ενώνει τον λαό της Κύπρου με τους Λατίνους, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο κ. Φωτίου επεσήμανε ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, έχοντας δική τους υποδομή σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και εκκλησίες με στόχο οι νέοι να μάθουν την ιστορία, τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Διαβεβαίωσε δε για τη συνεχή και διαχρονική στήριξη του ιδίου και της Κυβέρνησης προς την κοινότητα.

Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Πατριάρχη για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, ένα θέμα που και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό. Ο Επίτροπος ζήτησε τη βοήθεια του Πατριάρχη και της Αγίας Έδρας για επίλυση του θέματος αυτού, που για 48 χρόνια προκαλεί πόνο σε εκατοντάδες δοκιμαζόμενες οικογένειες τονίζοντας ότι η στασιμότητα που επικρατεί λειτουργεί αρνητικά στην επίτευξη προόδου και στις προσπάθειες επίλυσής του.

Τέλος, ο Επίτροπος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τόσο στην καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας στα κατεχόμενα όσο και σε θέματα εγκλωβισμένων.

Ο Πατριάρχης Pierbattista Pizzaballa ευχαρίστησε τον Επίτροπο Προεδρίας και την Κυβέρνηση για τη στήριξή τους, και διαβεβαίωσε ότι με κάθε δυνατό τρόπο θα στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται για επίτευξη ειρήνης τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο νέος Βικάριος των Λατίνων στην Κύπρου Αιδεσιμότατος Bruno Varriano και ο κ. George Panamthundil, από την Πρεσβεία της Αγίας ΄Εδρας στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

Home