Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συναντήθηκε με Νουρή ο Αβέρωφ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Offsite Team -
18.03.2021

Συναντήθηκε με Νουρή ο Αβέρωφ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Thumbnail
ΒΙΝΤΕΟ - «Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα φέρει εκσυγχρονισμό»

Τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή υποδέχθηκε στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη, από τη Βουλεύτρια κ. Ξένια Κωνσταντίνου και τον Βουλευτή κ. Γιώργο Κάρουλλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον κ. Νουρή μετά το πέρας της συνάντησης να δηλώνει τα εξής:

«Στα πλαίσια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων είχα μια συζήτηση σήμερα με τον Πρόεδρο και τους Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφορικά με το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχουμε παρουσιάσει στον Δημοκρατικό Συναγερμό την πρόταση της κυβέρνησης για την προώθηση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρότασης για τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια και την ημέρα των Βουλευτικών εκλογών ώστε πέραν από τη συζήτηση που εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να κατατεθεί και η άποψη του κυρίαρχου λαού όπως ο περί δημοψηφισμάτων νόμος ορίζει.

Έχουμε επίσης ενημερώσει ότι πέραν της αναγκαιότητας για τη διενέργεια παγκύπριου δημοψηφίσματος που εκφράζει εν πολλοίς και τις θέσεις της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που επιβάλλουν και επιτάσσουν την προώθηση αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης. Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διασυνδέσει και έχει ιεραρχήσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη θέτει ως μια προϋπόθεση αναφορικά με την εκταμίευση του πολύ σημαντικού για την χώρα μας, ποσού των 968 εκατομμυρίων που προνοεί το ταμείο ανάκαμψης.

Είναι λοιπόν μια πρόσθετη αναγκαιότητα να προωθηθεί η μεταρρύθμιση αφενός μεν για να προχωρήσουμε σ΄ αυτή την πολύ μεγάλη εκσυγχρονιστική προσπάθεια για την τοπική κοινωνία αλλά αφετέρου και για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα με το ταμείο ανάκαμψης και να εκταμιεύσουμε το συγκεκριμένο ποσό.

Η ανταπόκριση εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν θετική, χαιρετίζουμε αυτή τη στάση και ολοκληρώνουμε σήμερα τις συναντήσεις μας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει αυτή η θετική τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη αυτό που οι πολίτες ζητούν, δηλαδή μια αυτοδιοίκηση εκσυγχρονισμένη, μια αυτοδιοίκηση που να μπορεί να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατόν κόστος.

Από την πλευρά της η Βουλεύτρια κ. Κωνσταντίνου δήλωσε τα εξής:

«Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε βεβαίως τον Υπουργό Εσωτερικών για την επιμονή του, τη συνέπεια του στην πρόθεσή μας να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια μεταρρύθμιση η οποία θα φέρει ένα επιπλέον εκσυγχρονισμό, επιπλέον ποιοτικότερες και οικονομικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες, γι’ αυτό τον λόγο εμείς εξ’ αρχής την πρόταση του για ένα ενιαίο, καθολικό δημοψήφισμα μαζί με τις βουλευτικές εκλογές ήταν κάτι το οποίο αντικρίσαμε θετικά και τοποθετηθήκαμε θετικά. Είμαστε της άποψης ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας είναι απαραίτητες, ότι διασφαλίζουν μια καλύτερη πατρίδα, μια πιο σύγχρονη πατρίδα και είναι αυτό ακριβώς το οποίο χρειάζεται ο τόπος. Το γεγονός το ότι είναι και διασυνδεδεμένο με  το ταμείο ανάκαμψης με επιπλέον 968 εκατομμύρια, τα οποία θα έρθουν στην Κύπρο για έργα υποδομής ότι αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη οι προσπάθειες μας να συνεχιστούν και να έχουμε βεβαίως θετική κατάληξη».

 

Home