Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συναντήθηκε με Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας ο Μαυρογιάννης

Offsite Team -
28.09.2022 - 21:21

Συναντήθηκε με Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας ο Μαυρογιάννης

«Διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών προς στα νεαρά ζευγάρια να αποκτούν παιδιά»

Συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο), πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στο επίκεντρο του γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε, τέθηκε το ζήτημα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού της Κύπρου, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης, να θέτουν ενώπιον του Ανδρέα Μαυρογιάννη τις προτάσεις τους για αντιμετώπιση του.

Κοινή διαπίστωση των δύο μερών, αποτελεί η ανάγκη για διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών εντός της κοινωνίας, που να επιτρέπουν στα νεαρά ζευγάρια που το επιθυμούν, να αποκτήσουν παιδιά. Αυτό μπορεί καταστεί εφικτό μέσα από ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχεδιασμό που να στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην έμπρακτη στήριξη των ζευγαριών μέσω της εξασφάλισης προσιτής στέγης και της παροχής οικονομικών κινήτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξίσου αναγκαία αποτελεί και η διεύρυνση της γονικής άδειας μετά αποδοχών και για τους δύο γονείς, όπως επίσης η προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών στήριξης της οικογένειας, με προτεραιότητα τη δημιουργία δομών φροντίδας, για νήπια και παιδιά.

Βασική θέση του Ανδρέα Μαυρογιάννη, αποτελεί η επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, από τον βρεφοκομικό σταθμό μέχρι και το λύκειο, το οποίο θα προσφέρει στους μαθητές μία ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, σίτισης, δραστηριοτήτων και εκτέλεσης της σχολικής εργασίας.

Οι παράμετροι αυτοί, θα ενισχύσουν σε σημαντικό βαθμό το αίσθημα της ασφάλειας και της προοπτικής στην απόκτηση και ανατροφή παιδιών και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας.

Home