Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνεδριάζουν σήμερα ΕΛΑΜ - Οικολόγοι για δεύτερο γύρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
08.02.2023

Συνεδριάζουν σήμερα ΕΛΑΜ - Οικολόγοι για δεύτερο γύρο

Προχωρούν με αποφάσεις τα δύο κόμματα

Συνεδριάζουν για να πάρουν αποφάσεις πως θα κινηθούν στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών σήμερα ΕΛΑΜ και Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα στο Κίνημα Οικολόγων αναμένεται να συνέλθει η Παγκύπρια Εκλογική συνδιάσκεψη στις 18:00 το απόγευμα στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.

Στη Συνδιάσκεψη θα τεθούν τα ονόματα των δύο υποψηφίων προέδρων του Β' Γύρου σε διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Καταστατικό, για να λάβει υποστήριξη από το Κίνημα ένας υποψήφιος θα πρέπει να κερδίσει το 60% των ψηφισάντων.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία του Κινήματος υπό τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, είχε την Δευτέρα συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ενώ σήμερα λίγες ώρες πριν την συνδιάσκεψη θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση και με τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως πληροφορούμαστε είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της συνδιάσκεψης καθώς όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο υποψήφιος που θα στηριχθεί θα πρέπει να πάρει το 60%. Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε πάρει στην ψηφοφορία ποσοστό 41% και ο Νίκος Χριστοδουλίδης 25%.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του κόμματος χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα με την Αλεξάνδρα Ατταλίδου να στηρίζει Ανδρέα Μαυρογιάννη και ο Σταύρος Παπαδούρη να στηρίζει Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Περιμένουν απαντήσεις στο ΕΛΑΜ 

Την ίδια ώρα το ΕΛΑΜ απέστειλε ερωτηματολόγια σε Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη το οποίο περιλαμβάνει 12 θεματικές, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό, η οικονομία, το ΓεΣΥ, οι εκποιήσεις, θέματα ΑμΕΑ, παιδείας κ.λπ.

Μάλιστα από το ΕΛΑΜ ζήτησαν να έχουν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης τις απαντήσεις των υποψηφίων καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει το βράδυ της Τετάρτης και Πέμπτη ή Παρασκευή θα δημοσιοποιήσουν ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξουν.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το βράδυ της Τρίτης το Νέο Κύμα και ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αποφάσισαν στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ τις επόμενες μέρες θα γνωστοποιήσουν τις αποφάσεις τους Γιώργος Κολοκασίδης και Αχιλλέας Δημητριάδης.

Home