Συνεχίζεται το «πήγαινε-έλα» της Λουτ - Συναντήσεις την Τετάρτη

Συνεχίζεται το «πήγαινε-έλα» της Λουτ - Συναντήσεις την Τετάρτη

Χαρακτήρισε παραγωγική την συνεργασία

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ συνεχίζει τις επαφές της με τους ηγέτες σε μια προσπάθεια να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς που θα επιτρέψουν επανάληψη των συνομιλιών.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού που ακολούθησε την συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η αξιωματούχος των ΗΕ θα μεταβεί και αύριο στο Προεδρικό και η νέα συνάντηση με τον ΠτΔ ορίστηκε για τις 9 και τέταρτο.

Χαρακτήρισε παραγωγική την συνεργασία και είπε ότι όταν οριστικοποιηθούν οι όροι αυτοί, τότε θα ανακοινωθούν.

Για την συνεδρίαση του Εθνικού ο ΚΕ είπε ότι ο Πρόεδρος άκουσε σκέψεις και εισηγήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς τις οποίες βεβαίως και λαμβάνει υπόψη του.

 Είπε επίσης πως επειδή έχουν εκφραστεί κάποια σχόλια σχετικά με την έκθεση του ΓΓ  των ΗΕ το 2017, η έκθεση αυτή και συγκεκριμένα η παράγραφος 24 αναφέρει ότι ο ΓΓ είχε προτείνει στα μέρη να αναζητήσουν λύσεις που θα λάμβαναν υπόψη ότι η υφιστάμενη συνθήκη εγγυήσεων δεν είναι βιώσιμη. «Το αναφέρω αυτό διότι στην έκθεση και γενικότερα στη διαδικασία υπάρχουν ερείσματα που ο Πρόεδρος αξιοποιεί και προωθεί στη σημερινή διαδικασία», ανέφερε.  

Home