Συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη

papadimoulis
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με τον εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο μόνος Έλληνας Ευρωβουλευτής που κατέχει μία από τις 14 θέσεις των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφος της Offsite, Δημήτρη Χατζηιωσήφ, στο Στρασβούργο, ο κ. Παπαδημούλης, τονίζει μεταξύ άλλων τη σημασία που έχουν οι Ευρωεκλογές του 2019 και την προσπάθεια που καταβάλλει για να καταπολεμηθεί η άνοδος της ακροδεξιάς.

Κάνει επίσης λόγω για «φθορά» στην Κυβέρνηση Εμανουέλ Μακρόν, καθώς δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις που ο ίδιος καλλιέργησε, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ως ένας εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μας εξηγεί πού οφείλεται το χάσμα που παρατηρείται μεταξύ των πολιτών με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνει λόγο για μεγάλες αποφάσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Χαρακτηρίζει επίσης θετική τη στάση που κρατά η ΕΕ για προστασία των συμφερόντων Κύπρου και Ελλάδας από τις παραβιάσεις της Τουρκίας, ωστόσο τονίζει τις σκοπιμότητες που υπάρχουν από κράτη μέλη που προκειμένου να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντά εφαρμόζουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Κάνει αναφορά επίσης στην ισχυρή συμμαχία που δημιουργήθηκε στην Κυπριακή ΑΟΖ, η οποία μπορεί να φέρει αρκετά οφέλη τόσο για την Κύπρο και την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ.

Αναφορικά με το Brexit, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει χαρακτηριστικά πως «η Μέι τα έχει χαμένα», ενώ ξεκαθαρίζει πως η συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ δεν επαναδιαπραγματεύεται.

Ο κ. Παπαδημούλης αποκαλύπτει επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς Ευρωεκλογές και πως ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που ακολουθεί με τον κ. Παπαδημούλη να δίνει τις δικές του εκτιμήσεις και τοποθετήσεις σε αρκετά Ευρωπαϊκά ζητήματα:

8