Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνταγματική μεταρρύθμιση για Εισαγγελέα, Ελεγκτή και άλλους

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
23.01.2023 - 06:50

Συνταγματική μεταρρύθμιση για Εισαγγελέα, Ελεγκτή και άλλους

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου στους Snipers

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Συνταγματική μεταρρύθμιση που θα αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με το διορισμό και τα χρόνια υπηρεσίας των Γενικού Εισαγγελέα, Γενικού Ελεγκτή και άλλων αξιωματούχων ζητεί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας στην εκπομπή της Digital TV Snipers και σε ερωτήσεις του διευθυντή ειδήσεων  των Offsite News και Brief Παναγιώτη Τσαγγάρη και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου τόνισε ότι πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής και ο οποιοσδήποτε κρατικός αξιωματούχους να τυγχάνoυν έγκρισης της Βουλής και να μην είναι ισόβιοι.

Ο κ. Νεοφύτου ρωτήθηκε για την ανάγκη διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο Γενικός Εισαγγελέας είναι νομικός σύμβουλος και δημόσιος κατήγορος. Χαρακτηριστικά, εξήγησε ότι «όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε σύσκεψη για τις Κεντρικές Φυλακές στην παρουσία της διεύθυνσης των Φυλακών, της Υπουργού Δικαιοσύνης και των νομικών τους συμβούλων, ο Γενικός θα συμμετείχε σε μια σύσκεψη που θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον εξεταζόμενο, αφού εξέτασε υποθεσεις για τις Φυλακές . Το παράδειγμα αυτό βγάζει μάτι, γιάυτό οι αρμοδιότητες Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα πρέπει να διαχωριστούν».

>>>>Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ για Μεταναστευτικό: Επιδόματα μόνο αν δουλεύουν<<<<

«Να χτυπηθεί η καχυποψία»

«Μέσω της συνταγματικής μεταρρύθμισης που θα οδηγεί την επιλογή των κρατικών αξιωματούχων μέσα από τη Βουλή»,  ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι θα χτυπηθεί η καχυποψία εύλογη η μη. Ειδικά για τη Νομική Υπηρεσία ανέφερε: «Έχουμε δυο ανθρώπους τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη έντιμους και επαρκείς.Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε με πρότασή του και οι δυο να περάσουν από τη Βουλή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο πιο πανίσχυρος στην Ευρώπη σαν  τον αυτοκράτορα. Γι’αυτό πρέπει να γίνει η Συνταγματική Μεταρρύθμιση όπου ο κάθε κρατικός αξιωματούχος θα περνά από τη Βουλή, δεν θα είναι ισόβιος και στην περίπτωση του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα υπάρχει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων.

Δείτε το απόσπασμα από το σημείο 52:30

:

Home