Σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα ενόψει συνάντησης με Ακιντζί

Σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα ενόψει συνάντησης με Ακιντζί

Τι αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

Συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, ανακοίνωσε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενόψει της επικείμενης συνάντησης των δυο ηγετών, στις 9 Αυγούστου.  

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε, στην οικία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την  Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ.Προδρόμου είπε  πως "ο  Πρόεδρος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί για να συζητήσουν ενόψει της συνάντησης του με τον κ. Ακιντζί".

 

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως ο ΠτΔ προσέρχεται στη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη " με θετικό πνεύμα και την προσδοκία ότι σε μια ελεύθερη συζήτηση, άτυπη, θα μπορέσουν να διευκρινίσουν όλα όσα χρειάζονται για να ανοίξει ένας δρόμος για αυτό που ο ίδιος ο Πρόεδρος, εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την επανεκλογή του επιδιώκει διαρκώς, δηλαδή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού".

 

Σε ερώτηση πού θα γίνει η συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Ακιντζί και αν αυτή θα γίνει στην παρουσία της κ. Σπέχαρ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι "η κ. Σπέχαρ θα είναι εκεί, αλλά όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κατ΄ιδίαν για να συζητήσουν ελεύθερα. Είναι κάτι που θα ρυθμίσουν μεταξύ τους επιτόπου".  

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ο κ.Προδρόμου,  ενημέρωσε γύρω από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται της συνάντησης της 9ης Αυγούστου, μεταξύ των δυο ηγετών.  

Κατά την αναχώρηση της από την οικία του Προέδρου, η κ.Σπέχαρ ρωτήθηκε αν όλα βαίνουν καλώς για τη συνάντηση της 9ης Αυγούστου, απαντώντας "όλα είναι καλά, ευχαριστώ".

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκεσε μία ώρα και σε αυτήν παρευρίσκονταν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών, στις 5 Αυγούστου, ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.  

 

Home