Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συζήτησαν για το μεταναστευτικό Νουρής & ο Ιρλανδός ΠτΒ

Offsite Team -
07.06.2022 - 16:37

Συζήτησαν για το μεταναστευτικό Νουρής & ο Ιρλανδός ΠτΒ

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης ΥΠΕΣ με τον Πρόεδρο της Ιρλανδικής Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών, καθώς και η διαχείριση προσφύγων από την Ουκρανία που φτάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, βρέθηκαν την Τρίτη στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, με τον Πρόεδρο και μέλη της Ιρλανδικής Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Ιρλανδίας, Seán Ó Ferghaíl, και αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου, πραγματοποίησαν τη συνάντηση με τον κ. Νουρή στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Νουρής ενημέρωσε την ιρλανδική αντιπροσωπεία για τη διαχείριση των Ουκρανών προσφύγων που αφίχθηκαν στην Κύπρο, καθώς επίσης και για τις αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών που η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να δέχεται.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη στάση της Κύπρου στο Brexit και τη στήριξη απέναντι στην Ιρλανδία. Πρόσθεσε, ακόμα, εκφράζοντας την κατανόηση του για το μεταναστευτικό βάρος που δέχεται η Κύπρος, ότι δεσμεύεται να ενημερώσει την ιρλανδική Κυβέρνηση για το πρόβλημα, ώστε η Κύπρος να τύχει την αναγκαίας αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ

Home