Συζήτησαν για προβλήματα κλάδου ΑΚΕΛ - Σύνδεσμος Επιχ. εκδηλώσεων

Συζήτησαν για προβλήματα κλάδου ΑΚΕΛ - Σύνδεσμος Επιχ. εκδηλώσεων

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος, είχε χτες συνάντηση με αντιπροσωπεία του νεοϊδρυθέντος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων Κύπρου και συζήτησαν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον κλάδο, εξαιτίας της πανδημίας του Covid19. Oι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην διαπίστωση ότι το πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος ήταν καθολικό και τεράστιο. Επίσης, συμφώνησαν και στην ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων αυτών από πλευράς κυβέρνησης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως οικογενειακού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνται στους τομείς ενοικίασης εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών για εκδηλώσεις (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, installations) / εταιρικές εκδηλώσεις / συνέδρια – συστήματα διερμηνείας / εγκαταστάσεις εξεδρών, εκθέσεων και κινητών κατασκευών για εκδηλώσεις κ.λ.π. Παράλληλα ο κλάδος αυτός έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ότι θα προβεί σε παραστάσεις προς την κυβερνητική πλευρά με στόχο την όσο το δυνατόν πιο σύντομη εξαγγελία ενός στοχευμένου πακέτου μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου. Επίσης, το ΑΚΕΛ θα θέσει το εν λόγω θέμα για συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Home