Τα είπαν Σιζόπουλος-Έλληνας Πρέσβης για ενέργειες Τουρκίας

Τα είπαν Σιζόπουλος-Έλληνας Πρέσβης για ενέργειες Τουρκίας

Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης

Τις θέσεις της ΕΔΕΚ αναφορικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητική συμπεριφορά κατά της Κύπρου και της Ελλάδας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείο, μετέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος στον Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κύπρο, Θεοχάρη Λαλάκο, με το οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, καθώς και διπλωματικές  διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με κύριο στόχο την πραγματοποίηση διαλόγου για εκτόνωση της κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και φυσικά την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως αναφέρεται.

«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω τις θέσεις και απόψεις της ΕΔΕΚ γύρω από αυτά τα ζητήματα, γύρω από το πώς ακριβώς πρέπει να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί  για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και κυρίως για να μπορέσει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά σε διπλωματικό, και όχι μόνο, επίπεδο τις τουρκικές προκλήσεις», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση».

 

«Αλλά και την ίδια στιγμή για το πώς μπορούν να αποφύγουν διάφορες παγίδες που ενδεχομένως θα διαμορφωθούν μέσα  από αυτή τη διαδικασία και να κεφαλαιοποιήσουν ταυτόχρονα και τα δικά τους οφέλη πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου και νομιμότητας. Αλλά και του αλληλοσεβασμού που πρέπει να υπάρχει σε αυτή την περιοχή  με τελικό στόχο τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ελλάδας  αλλά και τη συνέχιση για ολοκλήρωση του ενεργειακού προγράμματος των δυο χωρών», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home