Τα είπαν τηλεφωνικώς ΥΠΕΞ Κύπρου-Ισραήλ για Τριμερή

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΥΠΕΞ Κύπρου-Ισραήλ για Τριμερή

Επιβεβαίωσαν σημασία Τριμερούς με Ελλάδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Μεταξύ άλλων, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του Τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, όπως επίσης για την ad hoc θεματική συμμετοχή των ΗΠΑ.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ashkenazi, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού στην Κύπρο και στο Ισραήλ, τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ, ενώ ανασκόπησαν, ανάμεσα σε άλλα τις στρατηγικής σημασίας σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ashkenazi συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, δεδομένης και της κοινής προσέγγισης των δύο χωρών για οικοδόμηση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή, αναφέρεται.  

Ταυτόχρονα, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του Τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, όπως επίσης για την ad hoc θεματική συμμετοχή των ΗΠΑ.  

Τέλος, ο κ. Ashkenazi ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΚΥΠΕ

 

Home