Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα είπε με Μιχαηλίδη ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Offsite Team -
18.02.2022

Τα είπε με Μιχαηλίδη ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο κώδικας χρηστής διακυβέρνησης των ομοσπονδιών του ΚΟΑ στο επίκεντρο συνάντησης ΔΗΚΟ-ΚΟΑ

Ο κώδικας χρηστής διακυβέρνησης των ομοσπονδιών του ΚΟΑ βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος την χαρακτήρισε αρχικά χρήσιμη και εποικοδομητική κατά την οποία συζήτησαν τις προκλήσεις και την προοπτική του κυπριακού αθλητισμού.

 

Σημείωσε πως ο ΚΟΑ έχει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει για την προώθηση του αθλητισμού στον τόπο, ενώ εξέφρασε την κατανόηση του για τα διαχρονικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός. Πρόσθεσε πως σήμερα συζήτησαν τα προβλήματα αυτά καθώς και τις λύσεις που προσφέρονται. 

Όπως είπε, ένα από τα προβλήματα είναι ο τρόπος της καλύτερης λειτουργίας, της σωστής διαχείρισης και της χρηστής διοίκησης των ομοσπονδιών, κάτι που απασχολούν τον ΚΟΑ. Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διαπίστωση σήμερα της δημιουργίας ενός κώδικα δεοντολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον τρόπο λειτουργίας που θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις ομοσπονδίες.  

Αυτό θα βοηθήσει και τον ΚΟΑ, συνέχισε, ώστε να έχει καλύτερο εποπτικό ρόλο αλλά και τις ίδιες τις ομοσπονδίες να λειτουργούν καλύτερα, χρησιμοποιώντας με καλύτερο τρόπο τις υποδομές και τους πόρους που έχουν στη διάθεση τους για την επίτευξη του στόχου της προώθησης του αθλητισμού αλλά και της στήριξης των νέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό έτσι ώστε να προωθούνται και να προάγονται οι αθλητές που θέλουμε να έχουμε ως Κύπρος.  

«Να συγχαρώ τον ΚΟΑ για αυτή τη πρωτοβουλία και ως ΔΗΚΟ δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε αυτός ο κώδικας να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με χρήσιμες εισηγήσεις», είπε.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τη συνάντηση, είπε πως πήραν πολύ χρήσιμες πληροφορίες από την ανταλλαγή απόψεων που είχαν, και οι οποίες θα χρησιμεύσουν στο να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που κάνει ο ΚΟΑ.  

«Ο κώδικας χρηστής διακυβέρνησης έχει ψηφιστεί από τον Οργανισμό, καθυστέρησε να εφαρμοστεί λόγω των δυσκολιών της Πανδημίας, είμαστε όμως πανέτοιμοι τώρα για την πλήρη εφαρμογή του, για αυτό ενημερώνουμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα», είπε.

Home