Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τ.Α: Για κομματικά συμφέροντα, κάνει λόγο ο Δήμος Λατσιών

Offsite Team -
04.02.2022 - 22:06

Τ.Α: Για κομματικά συμφέροντα, κάνει λόγο ο Δήμος Λατσιών

«Η συντήρηση σεναρίων αναφορικά με τις συνενώσεις δεν εκπέμπει ποσώς τα αναμενόμενα μηνύματά προς τους πολίτες»

Για προσπάθεια «επιβολής του παραγοντισμού στις τρέχουσες διεργασίες και την εμφιλοχώρηση, στενά κομματικών ή τοπικών συμφερόντων και ιδιοτελειών», μιλά ο Δήμος Λατσιών εν μέσω των σεναρίων σε σχέση με τις συνενώσεις και τον αριθμό των κυοφορούμενων Δήμων.

Σε ανακοίνωσή του ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Βουλή στις 24 Φεβρουαρίου, ο Δήμος σημειώνει πως «η συντήρηση σεναρίων αναφορικά με τις συνενώσεις και τον αριθμό των κυοφορούμενων δήμων μέχρι την υστάτη, δεν εκπέμπει ποσώς τα αναμενόμενα μηνύματά προς τους πολίτες».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Τους πολίτες, οι οποίοι ενεώς παρακολουθούν την προσπάθεια επιβολής του παραγοντισμού στις τρέχουσες διεργασίες και την εμφιλοχώρηση, στενά κομματικών ή τοπικών συμφερόντων και ιδιοτελειών», αναφέρει ο Δήμος ο οποίος λέει πως μέχρι τώρα είχε συνειδητά επιλέξει να απέχει των των δημόσιων συζητήσεων αναφορικά με τις διεργασίες της μεταρρύθμισης της

Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνει ότι ο Δήμος επέλεξε να παραβιάσει τη αποχή του από τη δημόσια συζήτηση «προ του φάσματος η Μεταρρύθμιση να καταστεί Απορρύθμιση.»

«Και αυτό γιατί, παραμονές της πολυπόθητης ψήφισης, αντί για αποσαφηνίσεις και κωδικοποίηση, τίθενται εν αμφιβόλω, μείζονες πτυχές οι οποίες αναπόδραστα θα καθορίσουν και την έκβαση του εγχειρήματος», σημειώνει.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Λέγοντας πως οι δημότες αναμένουν περισσότερες, καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες και οι τοπικές Αρχές, εκσυγχρονιστικό πλαίσιο το οποίο θα εγγυάται την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια, προσθέτοντας πως «αυτοί υπήρξαν οι στόχοι της Μεταρρύθμισης, βάσει όλων των τεχνοκρατικών μελετών οι οποίες έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα. Αυτή, στα Λατσιά, παραμένει η επιδίωξη και προσδοκία μας».

«Πολιτειακά τερατουργήματα, τα οποία θα εγκλωβίσουν επί σειρά ετών τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φιλοδοξούν να επιλύσουν, ας παραμείνουν μακριά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», καταλήγει ο Δήμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home