Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου ΠτΔ, συζήτησε ο ΟΠΕΚ

Offsite Team -
03.02.2022 - 11:29

Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου ΠτΔ, συζήτησε ο ΟΠΕΚ

«Ένας αξιόπιστος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να διαθέτει εντιμότητα, ειλικρίνεια»

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί το 2023, ανέλυσαν τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ), στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΟΠΕΚ, από τη συζήτηση προέκυψε ότι ένας αξιόπιστος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να διαθέτει εντιμότητα, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και ανεξαρτησία προοδευτικής σκέψης, να μη βλέπει την πολιτική ως μέσο προσωπικού πλουτισμού, ούτε να θεωρεί την Προεδρία ως λάφυρο. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ακόμη, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος θα πρέπει να έχει σαφή τοποθέτηση υπέρ της λύσης ΔΔΟ στο πρόγραμμά του. Ακόμη, στο πρόγραμμά του θα πρέπει να υπάρχουν «συγκροτημένες θέσεις και προθέσεις για το πώς θα κινηθεί στον διεθνή χώρο και στην Ε.Ε.», όπως αναφέρεται. Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος Πρόεδρος θα πρέπει να «πείθει με το ήθος και τον χαρακτήρα του ότι δεν αποφεύγει να αγγίξει τα δύσκολα ζητήματα της διαφθοράς», αλλά και να περιορίσει θεσμικά τις διαστάσεις της.

Το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚ σημειώνει ότι προτίθεται να συνεχίσει την πρωτοβουλία της σχετικής συζήτησης, προχωρώντας το επόμενο διάστημα σε εξειδίκευση των θέσεών του. μέχρι να οριστικοποιηθεί το σκηνικό των υποψηφιοτήτων. Παράλληλα, θα παράγονται τα αντίστοιχα έγγραφα πολιτικής, τα οποία και θα δίνονται στη δημοσιότητα, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home